Logo
De televisiezender voor liefhebbers van paarden en het buitenleven. Horse & Country TV is van origine een Engelse televisiezender. Sinds een paar jaar is H&C TV ook te zien in Ierland, Zweden, Malta en natuurlijk ook Nederland. Ieder land heeft naast programma’s uit de UK ook eigen programma’s. Passe Partout is zo’n programma dat alleen in Nederland uitgezonden wordt. Ook zijn de Penny TV Show, Plattelands TV, “Aan de bak met Annemarie en Hippo TV alleen voor de Nederlandse kijkers beschikbaar.

H&C TV is er speciaal voor liefhebbers van paarden en het buitenleven. Het huidige zenderaanbod in Nederland zendt weinig uit over paardensport, maar daar brengt H&C TV nu verandering in! Liefhebbers kunnen 24 uur per dag genieten van de beste internationale hippische sportwedstrijden, programma’s over topruiters en -trainers, documentaires en nog veel meer gewoon vanaf de bank in de huiskamer!
De Tv-zender heeft de websites www.horseandcountry.tv, www.horseandcountrytv.nl, en www.horseandcountrytv.se. Horse & Country TV zendt exclusieve beelden uit van sportevenementen, maar ook nieuws, documentaires en programma’s gebaseerd op bekende mensen uit verschillende sectoren.

De zender won in 2011 de UK’s Broadcast Digital Award voor de categorie ‘Best Specialist Channel’. In 2013 was H&C TV genomineerd voor opnieuw twee categorieën. Online geeft Horse & Country TV verschillende blogs uit die geschreven zijn door bekende personen uit de wereld van de paardensport en het landleven. Daarnaast biedt H&C TV een uitgebreide selectie aan hippische video’s en een evenementenkalender. Op de website wordt ook ondersteunend beeldmateriaal aangeboden voor de programma’s die op TV te zien zijn.

Horse & Country TV is de plek waar iedereen samenkomst die van paarden en het plattelandsleven houdt. Dit uit zich in de meer dan 500.000 kijkers die de zender iedere maand trekt, de meer dan 120.000 Facebook-fans en de meer dan 33.000 volgers op Twitter.

Highlights in augustus


Passe Partout

In Passe Partout neemt presentatrice Jenneke Smit een kijkje achter de schermen bij verschillende grote paardenevenementen in Nederland. Ze interviewt ruiters, eigenaren en andere belanghebbenden zodat u weer helemaal op de hoogte bent. Ze verteld over haar baan als presentatrice: “Ik ben sinds 2013 verbonden aan Horse & Country TV. Daarnaast werk ik als hippisch journalist voor verschillende bladen. Paarden zijn dus echt mijn passie.” Jenneke heeft zelf vijf paarden in eigendom waar ze al haar vrije tijd aan besteed. Jenneke over haar paarden: “Vier van mijn paarden heb ik zelf gefokt en dat maakt het extra speciaal. Ik volg de sport en fokkerij op de voet en daarom ben ik ook zo blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.”Penny TV Show

Het bekende kindertijdschrift Penny heeft nu voor het eerst in Nederland een eigen televisieprogramma. In het programma volgen we onder andere Luna, Kiki en Storm uit de luisterstrip Liefde in de lucht. Iedere aflevering leren we meer over de verschillende disciplines van de paardensport. Verschillende paardenrassen worden onder de loep genomen, we volgen het Friese veulen Seppe en natuurlijk komt de ondeugende Rakker vaak voorbij. Kortom niet alleen een heel leuk maar ook leerzaam programma voor kinderen!WebsiteTe ontvangen bij:

Kanaalnummer 143
Kanaalnummer 136
Kanaalnummer 121
Kanaalnummer 292
Kanaalnummer 259
Kanaalnummer 204
Kanaalnummer 292
Kanaalnummer 39
Kanaalnummer 292Kanaalnummer 307
Kanaalnummer 80 Kanaalnummer 130
Kanaalnummer 292 Kanaalnummer 292
Analoog (alleen ZHZ)
Kanaalnummer 291
Kanaalnummer 144