Logo

NostalgieNet brengt het beste uit de jaren 50 t/m 80 weer terug op tv. Iedere maand staat op de zender een thema centraal, zoals gezondheid, reizen, geld, film of wonen. Daarnaast dagelijks topseries uit de jaren 70 en 80 zoals Sil de Strandjutter en de succesvolle komedie Laat maar zitten met Johnny Kraaijkamp Sr. Verder is NostalgieNet met een groot aantal succesvolle titels uit de afgelopen decennia hét podium voor de Nederlandse film. Nieuw hoogtepunt in de programmering van 2014 is de terugkeer op zondagavond van het legendarische tv-duo Koot en Bie op het scherm. Tenslotte heeft muziek een vaste plaats in de programmering met een reeks poplegendes over o.a. Madonna, Queen, The Rolling Stones en Whitney Houston en het eigen format De plaat blijft hangen met muziekclips uit de jaren 70, 80 en 90.

Highlights in augustus


Nostalgie met Koot en Bie

Iedere zondag om 20.30 uur op NostalgieNet: de onvergetelijke typetjes van Van Kooten en De Bie. Onder de paraplu van het in 1974 opgerichte Simplisties Verbond bevolkte een stoet van landgenoten jarenlang hun satirische podium: de heren Koot en Bie zelf, Jacobse en Van Es met hun Tegenpartij, mijnheer Foppe, het hoeksteengezin Cor, Cock en Ab van der Laak, burgemeester Van der Vaart en wethouder Hekking, moeder Carla en zoon Frank van Putten, ingenieur Walter de Rochebrune en de Vieze Man, de oudere jongeren Koos Koets en Robbie Kerkhof, de paniekerige bejaarde gebroeders Ge en Arie Temmes en zelfbenoemde Keek op de Week-deskundigen als de Nederlandicus dr. E.I. Kipping, Berendien uut Wisp, Prof. dr.ir. P. Akkermans en Oost-Europadeskundige dr. Clavan. Allemaal komen ze voorbij in Nostalgie met Koot en Bie. Maandelijks sluiten de programma’s aan bij het maandthema van NostalgieNet. De afleveringen zijn samengesteld in samenwerking met Van Kooten en de Bie en in de afleveringen komen zelfs niet eerder vertoonde sketches aan bod!

Iedere zondag om 20.30 uur en een herhaling op donderdag om 21.30 uur.


Max Havelaar

Nederlands-Indonesische speelfilm uit 1976 van Fons Rademakers, naar de gelijknamige roman van Multatuli met hoofdrollen voor Peter Faber (Max Havelaar) en Sacha Bulthuis (Tine). Rutger Hauer heeft een bijrol als Duclari. Max Havelaar was regent van een district in Nederlands-Indië waar er veel onrust was. Hij wordt naar het district gezonden om orde op zaken te stellen. Als hij echter probeert misstanden aan de kaak te stellen, haalt hij de woede op zijn nek van zowel het Nederlandse regime als de plaatselijke Indonesische regent die geen haar beter is. Deze regent perst de bevolking uit en heeft de vorige Nederlandse regent vergiftigd. Daarnaast zien wij ook het verhaal van een Indonesisch jongetje en meisje. De buffel van het jongetje wordt al op jonge leeftijd afgepakt. Later probeert dit stelletje alle misstanden te verhalen bij Max. Dit lukt ook en Max klaagt de Indonesische regent aan. Maar vriendjespolitiek en corruptie zorgen ervoor dat het Nederlandse regime niet naar gerechtigheid wil luisteren: ze maaien liever de hele bevolking (inclusief het mooie stelletje) neer.

24 augustus om 21.00 uur.Indo Nu!

In augustus staat NostalgieNet traditiegetrouw in het teken van het thema Nederlands-Indië. In dit kader wordt de documentaire Indo Nu uitgezonden. In deze documentaire van Peter Bouwman en Carol Burgmeestre zijn vier generaties bezig met hun Indische achtergrond en identiteit.


Oh moeder, wat is het heet


Oh moeder, wat is het heet (It Ain’t Half Hot Mum) is een Britse comedyserie van de BBC. De serie ging in première op 3 januari 1974. Oh moeder, wat is het heet speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een theatergroep die onderdeel uitmaakt van het Britse leger. De theatergroep is vlakbij de Birmese grens gestationeerd en vermaakt de Britse troepen voordat deze naar het front gaan. De groep wordt aangevoerd door de schreeuwerige sergeant-majoor ‘Shut up’ Williams. De sergeant-majoor is een echte legerman en vindt dat de theatergroep bestaat uit een stel mietjes. Hij wil echte soldaten van ze maken en ze in de jungle tegen de Japanners laten vechten. Hij laat ze dan ook iedere dag op appel komen en ze moeten veel onzinnige klussen doen, waaronder het witwassen van stenen.

Iedere zondag om 20.00 uur en een herhaling op donderdag om 21.00 uur.Te ontvangen bij:

Kanaalnummer 139
Kanaalnummer 47
Kanaalnummer 32
Kanaalnummer 120
Kanaalnummer 21
Kanaalnummer 139
Kanaalnummer 174
Kanaalnummer 377

Kanaalnummer 312
Kanaalnummer 150